Ambassade van België in Peru

België in Peru, Bolivia en Ecuador

Welkom op onze website!

 

 

Vacatures Belgische Ambassade in Peru

  • Verantwoordelijke logistiek van de Ambassade en Residentie: pdf
  • Verantwoordelijke Ontwikkelingssamenwerking in Peru, Bolivia en Ecuador: pdf

 

Biometrische missie in Ecuador

Op 19 en 20 maart in Quito en op 21 en 22 maart in Guayaquil. Meer info...

 
Geen Schengenvisum meer nodig voor Peruanen

Vanaf 15 maart 2016 kunnen Peruanen voor korte verblijven zonder visum naar alle EU-landen reizen uitgezonderd het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Enkel ingeval men een verblijf van meer dan 90 dagen binnen een periode van 180 dagen voorziet, moet er nog een “D”-visum aangevraagd worden.

LET OP: De reiziger moet wel, zoals voorheen, zijn papieren in orde hebben en voldoen aan dezelfde eisen die worden gevraagd aan elke reiziger, ongeacht zijn nationaliteit. Het zijn in principe dezelfde vereisten zoals voorheen voor het visum gevraagd. Alleen zal vanaf nu de grenspolitie bij binnenkomst in het Schengengebied deze controle uitoefenen.

  • Paspoort (al dan niet biometrisch) met een geldigheid van langer dan 3 maanden na het einde van de beoogde verblijf in de Schengenzone.
  • Een geboekte heen- en terugreis waarvan de verblijfsduur maximaal 90 dagen is.
  • Indien u bij familie of vrienden verblijft in een privéwoning, een formele uitnodiging.
  • Indien u in een hotel verblijft, een bewijs van boeking.
  • Voldoende financiële middelen om uw verblijf te dekken, dit varieert van 50-100 euro per dag, afhankelijk van het land en van het type verblijf: een hotel of een privéwoning.
  • Medische reisverzekering in het geval van een ongeval of noodsituatie.

 
U bent een Belg die onlangs naar Peru, Bolivia of Ecuador is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Lima? U reist als toerist door Peru, Bolivia of Ecuador en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Peru, Bolivia en Ecuador gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuws

08 Mar

Vandaag is Internationale Vrouwendag. Ondanks heel wat vooruitgang in veel landen moet er nog altijd voor vrouwenrechten worden gevochten. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders nodigde daarom vandaag in het Egmontpaleis in Brussel een grote groep vrouwelijke topsporters uit. Onder meer Ingrid Berghmans, Kimberley Buys, Michèle George, Vanina Ickx, Sandrine Tas, Gella Vandecaveye en de Red Panthers - het nationale vrouwenhockeyteam - gingen op zijn uitnodiging in.

07 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en minister van Defensie Steven Vandeput ontvingen vandaag in het Egmontpaleis in Brussel de algemeen directeur van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) Ahmet Üzümcü.

03 Mar

De Interministeriële Conferentie voor Buitenlands Beleid (ICBB) heeft deze vrijdag, onder het voorzitterschap van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, een politiek akkoord bereikt over de modernisering van bilaterale investeringsverdragen. Zulke verdragen zijn belangrijk om Belgische investeerders in het buitenland te beschermen en om de aantrekkingskracht van ons land voor buitenlandse investeringen te vergroten.

28 feb

Toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ter gelegenheid van de 37e zitting van de Mensenrechtenraad (Genève, 28 februari 2018).

23 feb

Toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.