Ambassade van België in Peru

België in Peru, Bolivia en Ecuador

Welkom op onze website!

 

1. Dienstverlening Ambassade

2. Reisadvies voor Peru, Bolivia en Ecuador

3. Naar België reizen

 

1. Dienstverlening Ambassade

Gezien de huidige situatie in Peru, Ecuador en Bolivia m.b.t. het Covid-19-virus, is de dienstverlening door de Ambassade met name gericht op een aantal essentiële diensten.

Voor consulaire diensten kan u onze website consulteren (bv. paspoort, eID) en contact met ons opnemen via lima@diplobel.fed.be. Indien vereist, kan u zich ook weer fysiek begeven naar de ambassade. U dient hiervoor een afspraak te maken via e-mail.

Wanneer u zich naar de Ambassade begeeft, gelieve dan onderstaande sanitaire maatregelen in acht te nemen:

  • U begeeft zich alleen naar de Ambassade als u een afspraak heeft. Deze kan u aanvragen door een mail te sturen naar lima@diplobel.fed.be
  • Als u koorts (37,5°C of meer) heeft of tekenen en symptomen van coronavirus, annuleer dan uw afspraak, kom NIET naar de Ambassade. Zodra u volledig hersteld bent, kunt u een nieuwe afspraak aanvragen.
  • Betreed de ambassade pas op het moment van de afspraak.
  • Draag een beschermend masker. Bezoekers die zonder hun eigen masker arriveren, worden niet toegelaten. Er worden geen maskers verstrekt.
  • Toon uw vaccinatiecertificaat (volledige vaccinatie). Zowel Peruaanse als buitenlandse certificaten worden aanvaard.
  • Gebruik een alcohol-desinfectiemiddel bij aankomst en voordat u de biometrische apparatuur aanraakt.
  • Respecteer de sociale afstand (1,5 m).
  • Visum aanvragen: Om lange wachtrijen te vermijden, worden documenten NIET gecontroleerd bij de receptie. Bereid uw dossier zorgvuldig voor volgens de lijst met vereiste documenten en in dezelfde volgorde. Let op: ook voor het afgeven en ophalen van documenten dient u een afspraak te maken.

Wij danken u voor uw begrip.

 

 

Nieuws

07 feb

België bereidt zich voor om een Emergency Medical Team (zogenaamd EMT 2-team) van B-Fast te sturen naar Turkije.

26 jan

Op donderdag 26 januari 2023 werd een charter van Filips van de Elzas, graaf van Vlaanderen, dat werd bewaard in de benedictijnenabdij van Mesen in West-Vlaanderen en aan het begin van de Eerste Wereldoorlog verdween, officieel overgedragen aan het Rijksarchief. Het stuk dook in december 2016 op in het Metropolitan Museum of Art van New York City (The Met). Begin 2020 werd met The Met overeengekomen om dit kostbare document, dat deel uitmaakt van het Belgisch cultureel erfgoed, terug te geven aan België.

19 jan

België zal 3.000 ton strooizout naar Oekraïne sturen om er de wegen ijsvrij te maken in de harde winterse omstandigheden.

12 jan

Ook in 2023 gaat de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op zoek naar nieuwe medewerkers om zijn dienstverlening te versterken, zowel in Brussel als in het buitenland.

21 dec

We worden steeds meer geconfronteerd met zorgwekkende klimaatverstoringen: droogtes, overstromingen, bosbranden, recordtemperaturen. De impact en gevolgen zijn enorm. De rapporten van internationale experten zijn duidelijk: er is dringend méér actie nodig op elk niveau.